Rádiós eszközök Tanúsítása

A MATRIX Kft. Magyarország területén az egyetlen kijelölt tanúsító szervezet az EU RED direktíva (2014/53/EU irányelv) szerinti rádiós berendezések tanúsítására. Több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk a Rádiós berendezések tanúsításában. A MATRIX Kft. a RED direktíva B (III.melléklet) és H (IV.melléklet) modul-ja szerinti tanúsításra rendelkezik kijelöléssel az NMHH által.

A 2014/53/EU irányelv célja, annak a biztosítása, hogy a rádióberendezések és a távközlő végberendezések megfelelnek az alapvető biztonsági és elektromágnesen összeférhetőségi követelményeknek és kerülik a káros interferenciát, és összehangolja  az ilyen berendezések európai uniós értékesítésre vonatkozó szabályokat.

A CE jelölés megszerzése – megfelelőségértékelés

A rádióberendezések és távközlő végberendezések esetén a termék típusától és attól függően, hogy alkalmazták-e a harmonizált európai szabványokat, számos különböző eljárás lehetséges.

Cégünk a földfelszíni vagy műholdas távközlés céljára kiosztott spektrumokat nem használó távközlő berendezések, valamint a rádióberendezések vételi alkatrészei esetében “A teljes minőség biztosításon alapuló eljárást” (H modul) tudja biztosítani. A spektrumot használó rádióberendezések esetén a követendő eljárás, attól függ, hogy alkalmazták-e a harmonizált szabványokat. Itt még az “EU-típusvizsgálat eljárást” (B modul) is alkalmazni tudjuk.

Az alkalmas megfelelőségértékelési eljárás befejezését követően a gyártó vagy az EU-n belül maghatalmazott képviselője elhelyezheti a CE-jelölést!

A Magyarországon az NMHH által kijelölt rádiós berendezéseket tanúsító szervezetek listája ezen a linken elérhető.

A MATRIX Kft. rádióberendezésekkel és távközlő végberendezésekkel foglalkozó bejelentett szervezet, így szerepel a NANDO (New Approach Notified and Designated Organisation) listán a 1413-as számmal.  A lista az alábbi linken elérhető.

Cégünk továbbá tagja a (The Radio Equipment Directive Compliance Association) REDCA-nak is.