Rádiós eszközök tanúsítása

A MATRIX Kft. Magyarország területén az egyetlen kijelölt tanúsító szervezet a rádiós berendezések EU RED direktíva (2014/53/EU irányelv) B (III.melléklet) és H (IV.melléklet) modulja szerinti tanúsítására.

Miért válasszon minket?

A rádiós berendezések tanúsításában szerzett több mint tíz éves tapasztalatunk garantálja partnereink elégedettségét.

A MATRIX Kft. a RED említett moduljai szerinti tanúsítást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kijelölése által végezheti (Lásd: az NHMM kijelölt szervezeteinek listáját). Cégünk rádióberendezésekkel és távközlő végberendezésekkel foglalkozó bejelentett szervezet, így szerepel a New Approach Notified and Designated Organisation (NANDO) listán, mégpedig a 1413-as számmal.  Továbbá tagja REDCA-nak (Radio Equipment Directive Compliance Association) is.

A RED-ről

Az EU RED direktíva (2014/53/EU irányelv) célja annak a biztosítása, hogy a rádióberendezések és a távközlő végberendezések megfeleljenek az alapvető biztonsági és elektromágnesen összeférhetőségi követelményeknek és kerüljék a káros interferenciát. Továbbá az irányelv összehangolja  az ilyen berendezések európai uniós értékesítésére vonatkozó szabályokat.

Cégünk a földfelszíni vagy műholdas távközlés céljára kiosztott spektrumokat nem használó távközlő berendezések, valamint a rádióberendezések vételi alkatrészei esetében a “teljes minőség biztosításon alapuló eljárást” (H modul) tudja biztosítani. A spektrumot használó rádióberendezések esetén a követendő eljárás, attól függ, hogy alkalmazták-e a harmonizált szabványokat. Itt még az “EU-típusvizsgálat eljárást” (B modul) is alkalmazni tudjuk.

A CE jelzés

A CE jelzés egy adott termékre vonatkozó releváns EU irányelvnek való megfelelést jelöli. Tehát, ha egy berendezés megfelel a RED előírásainak, a megfelelőségértékelési eljárás befejezését követően a gyártó vagy annak EU-n belül maghatalmazott képviselője elhelyezheti a CE jelzést, illetve a tanúsító szervezet azonosító számát a termékén (cégünk esetében: CE 1413).