Rólunk

Kik vagyunk?

Védjegyünk, amivel már találkozhatott egy Magyar Telekom, Telenor vagy Vodafone telefonszámlán, vagy akár egy távközlési berendezésen, már közel húsz éve garancia a minőségre. A MATRIX Vizsgáló, Ellenőrző és Tanusító Kft. 2000-ben alakult azzal a céllal, hogy független, harmadik félként végzett terméktanúsítási, megfelelőségértékelési és konzultációs tevékenységével hozzájáruljon a piacon lévő termékek és szolgáltatások minőségének garantálásához, ezzel biztosítva azok fogyasztóinak és felhasználóinak elégedettségét, illetve biztonságát.

Tevékenységünk nélkülözhetetlen része lépést tartani a technológiai fejlődéssel és a változó szabályozási környezettel. Ennek érdekében nem csak munkatársaink folyamatos szakmai fejlődésére helyezünk nagy hangsúlyt, hanem a megfelelő szakmai fórumokon való részvételre is. Ezért is váltunk a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MIK) és a Radio Equipment Directive Compliance Association tagjaivá (REDCA).

Sokéves tapasztalatunk mellet, a Nemzeti Akkreditáló Hatóság jóváhagyása, illetve a tanúsító szervezetekre vonatkozó MSZ/IEC ISO 17065 nemzetközi szabványnak való megfelelésünk is biztosítékot nyújt ügyfeleink számára szolgáltatásaink magas minőségére. Ráadásul több területen miniszteri kijelölés alapján végezzük munkánkat, ami további garancia arra, hogy cégünk a legmagasabb elvárásoknak is megfelel.

Szakterületeink

Távközlési szolgáltatások

Elektronikus aláírási termékek és bizalmi szolgáltatások (eIDAS)

Rádió- és távközlő végberendezések (RED direktíva)

Iratkezelési szoftverek

Kaszinó IT biztonság

Alapelveink

  • Függetlenség: A hazai és EU-s előírásoknak megfelelően az államtól, szolgáltatóktól, gyártóktól, forgalmazóktól és tanácsadóktól függetlenül végezzük munkánkat.
  • Rugalmasság: A megbízóra optimalizált, testreszabott tanúsítási folyamatot dolgozunk ki.
  • Minőség: Magasan képzett és gyakorlott szakembereket alkalmazunk.
  • Megbízhatóság: A magyar és nemzetközi terméktanúsításra vonatkozó szabályoknak megfelelő szigorú minőségbiztosítási rendszert és szabályozott belső eljárási rendet működtetünk.
  • Fejlődés: Mivel kiemelt figyelmet fordítunk a legkülönbözőbb szakmai háttérrel rendelkező szakemberek alkalmazására, illetve munkatársaink folyamatos szakmai fejlődésére, terméktanúsítási, megfelelőségértékelési és tanácsadási tevékenységeink listája folyamatosan bővül. Ezért érdemes gyakran ellátogatni oldalunkra az újdonságok követésének érdekében.

Mit csinálunk?

A terméktanúsítás során azt vizsgáljuk, hogy egy termék eleget tesz-e egy adott országban hatályos szabályoknak. A tanúsítás hitelességéhez nélkülözhetetlen, hogy az egész munkafolyamat külső befolyástól mentesen menjen végbe, vagyis az, hogy tevékenységünket független, harmadik félként végezzük. Cégünk, szakterülettől függően, Magyarország vagy az egész EU-területén érvényes megfelelőségi tanúsítványt tud kiállítani. A megfelelőség minden esetben egy előre meghatározott követelményrendszernek történő megfelelést jelent. A követelmények nem csak jogszabályok vagy az állam által felállított szabványok lehetnek, hanem szerződések, üzletszabályzatok, tájékoztató kiadványok stb. is, vagyis bármilyen írásban rögzített elvárás, amellyel a megbízó szembe szeretné állítani szolgáltatását vagy termékét.

A kiállított tanúsítvány a hatóságok és a fogyasztók számára egyaránt igazolja egy termék vagy szolgáltatás megfelelőségét. Továbbá a MATRIX regisztrált védjegye differenciálhatja a terméket/szolgáltatást a versenytársakétól és segíthet versenyelőnyre szert tenni velük szemben. Sőt, a tanúsítási munka eredményeként egy vállalat még új képet is kaphat saját működési folyamatairól, amely segítséget jelent tevékenységének még hatékonyabbá tételében.

Kapcsolat

Matrix Vizsgáló, Ellenőrző és Tanúsító Kft.

info@matrix-tanusito.hu

+36 (23) 444-600

+36 (23) 444-601

2040 Budaörs, Szabadság út 290.